Huisregels

Rennen, spelen en rusten

De honden kunnen bij ons de hele dag naar hartelust rennen en spelen op een eigen, groot omheind terrein. De hele dag staan de honden onder supervisie en natuurlijk letten we er op dat, met name jonge honden en honden op leeftijd, voldoende rust krijgen. We stellen daartoe verschillende roedels samen.

Doggy Wonderland

Brengen & halen dagopvang

Maandag t/m vrijdag van 7.30* tot 8.30 uur en van 17.30 tot 18.30 uur

 

*Belangrijk: zorg er voor dat je hond minimaal 1½ uur voordat hij/zij hier komt spelen, heeft gegeten. Dit in verband met de kans op een maagtorsie.

Tarieven dagopvang

€ 20,00 per dag
€ 18,00 per dag bij 2 of meer vaste dagen per week

 

Voor een 2e of 3e hond uit hetzelfde gezin, geldt 10% korting

Alle prijzen zijn inclusief btw

Welke honden zijn welkom?

Sociale huishonden, vanaf 3 maanden jong, die goed met mensen en andere honden kunnen opschieten.

Doggywonderland, hondenopvang, Kennelvrij, roedel, hondenpension nieuwe stijl, roedelopvang, kennelvrije opvang, vakantie voor je hond, vrijheid, kitty

Wanneer kan een hond niet bij ons in de opvang?

De honden verblijven bij ons in een roedel. Dat betekent dat we geen honden kunnen aannemen voor wie dit niet geschikt is. Een hond kan het bijvoorbeeld (te) spannend vinden of (te) lomp zijn in het spel. We nemen geen:

- honden met probleemgedrag
- hoog-risicorassen, herders en een paar andere rassen
- intacte reuen, ouder dan 1 jaar
- zieke of geblesseerde honden
 
 
Onder honden met probleemgedrag vallen honden die:

- niet sociaal zijn naar andere honden en/of mensen

- overmatig blaffen, piepen of janken

- slopen/vernielen

- moeilijk kunnen wennen en/of overmatig aan hun eigenaar zijn gebonden

- erg druk zijn en/of erg veel begeleiding nodig hebben

- lomp spelen, opdringerig zijn naar andere honden en/of de grenzen van een andere hond niet begrijpen/accepteren

- drijven

 

Dit beoordelen wij op basis van de lichaamstaal en het gedrag dat de hond laat zien tijdens het proefdraaien op Doggywonderland. Let op: het kan altijd zo zijn dat wij in een later stadium alsnog besluiten dat een hond niet meer naar onze opvang kan komen.

 

Ook honden die (tijdelijk) kampen met een lichamelijke aandoening, met (huid)ziekten en/of ongedierte onder de leden hebben, kunnen niet komen spelen.

 

We zijn een kennelvrije opvang en willen het liefst dat al onze gasten vrij en blij kunnen uitrusten in de hondenhuiskamers. Voor pups, pubers en honden die moeilijk tot rust kunnen komen in het bijzijn van andere honden, is dit te veel gevraagd. Zij moeten bench-getraind zijn om te kunnen verblijven op Doggywonderland.

Rassen en kruisingen die niet kunnen komen

We nemen geen hoog-risicorassen. Onder hoog-risicorassen verstaan we honden van rassen die ernstig letsel kunnen aanbrengen door hun bijtgedrag (lage aanvalsdrempel, niet waarschuwen, niet loslaten, schudden) in combinatie met bijtkracht en karakter. Ook kruisingen met hoog-risicorassen kunnen niet naar onze opvang komen. We nemen dus geen (kruisingen van): Akita's, Alano's, American Bulldogs, American Pitbull Terriërs, American Staffordshire Terriërs, Anatolische herders, Bandogs, Boerboels, Bull Mastiffs, Bull Terriërs, Bully Kuta's, Cane Corso's, Dogo Argentino's, Dogo Canario's, Fila Brasileiro's, Kaukasische Owcharka's, Pittbull-achtigen, Rottweilers, Staffordshire Bull Terriërs, Tosa's, Zuid-Russische Owcharka's. Hoewel veel van deze honden prima functioneren, vinden wij het risico in roedelverband te groot.

 

We nemen geen Rhodesian Ridgebacks, vanwege het feit dat onze ervaring is dat deze honden moeilijk kunnen wennen aan een nieuwe omgeving.

 

We nemen geen Duitse, Belgische, Hollandse, Zwitserse en Oost-Europese herders. Deze herders zijn, zo leert onze ervaring, te bewerkelijk in roedelverband. De prachtige ras-eigenschap ‘alles willen regelen’ en op ‘de baas gericht zijn’, loopt deze honden hier voor hun poten.

 

Ook nemen we geen Chowchows. De ervaring leert dat dit ras niet goed met soortgenoten overweg kan.

 

We zijn selectief met Border Collies en andere rassen die graag drijven en / of heelen (in de hielen/poten van andere honden en / of mensen happen).

Intacte reuen en teven

Vanaf 1 jaar oud moeten reuen, minimaal 6 weken voordat zij willen komen spelen en/of logeren op Doggywonderland, gecastreerd zijn. Dit mag ook door middel van een castratiechip.
 

Intacte teven zijn welkom. Wel moet er altijd achtervang zijn, zodat een teefje dat tijdens haar verblijf op Doggywonderland loops wordt, binnen 24 uur opgehaald kan worden.

WA-verzekering

Doggywonderland is niet aansprakelijk voor welke schade dan ook aan jouzelf, jouw eigendommen, jouw hond of aan derden, opgedaan voor, tijdens of na het verblijf van je hond op Doggywonderland. Wij adviseren je om te checken of je hond is meeverzekerd in je WA-verzekering.

Castratiechip

Een reu met castratiechip geldt alleen als gecastreerd als de chip minimaal 6 weken en maximaal 5 maanden (11 maanden bij een 12 maanden-chip) voor aanvang van het verblijf, is geplaatst. Overleg bij reservering een scan van een document of nota van de dierenarts, met daarop datum en dosering. 

Betaling dagopvang

Aan het begin van elke nieuwe maand, sturen wij een factuur voor de maand die er aan vooraf ging. Je betaalt bij ons dus achteraf. De betalingstermijn is 14 dagen.

Verschuiven of annuleren dagopvang

Kies je voor vaste dag, dan ben je verzekerd van je plekje. Van dag wisselen kan alleen als de beschikbaarheid dat toelaat.

Natuurlijk kan het voorkomen dat je een keer moet afzeggen. Dat is geen probleem; bij een afzegging tot 24 uur voordat je hond zou komen, brengen wij geen kosten in rekening. Annuleer je binnen 24 uur voordat je hond naar onze dagopvang zou komen, dan brengen we de dag in rekening.

Mand, speeltjes, halsband, vlooien- en tekenbanden etc.

We hebben genoeg manden, kussens, benches, voerbakken en speeltjes. Ook een riem en een halsband / tuig is niet nodig. Teken- en vlooienband graag afdoen voordat je hond bij ons komt, zodat we zeker weten dat je hond nergens achter kan blijven haken. Vergeet niet om je hond te behandelen met teken- en vlooiendruppels voordat hij of zij bij ons komt logeren en/of spelen.

Doggy Wonderland

Entingen & papieren

Je hond moet gevaccineerd zijn met de jaarlijkse cocktail, maximaal 1 jaar geleden en minimaal 1 week geleden. Een titerbepaling die de juiste waarden aantoont, is ook voldoende. Denk ook aan de L4 (leptospirose) enting; we wonen in landelijk gebied. Neem het entingsboekje en/of resultaten van titerbepalingen altijd mee. Het boekje blijft gedurende de logeerperiode bij ons. Dit is wettelijk verplicht.

 

Voor de dagopvang geldt dat je het boekje meeneemt de eerste keer dat je hond komt. Vervolgens ontvangen wij graag een update van elke enting/titerbepaling.

Dierenarts & aansprakelijkheid

Mocht er iets zijn met je hond, dan zullen we contact met je opnemen. In geval van nood gaan wij onmiddellijk naar onze eigen dierenarts, danwel naar een dierenspoedkliniek. Eventueel gemaakte kosten zijn voor de eigenaar van de hond. Wij zullen ons uiterste beste doen je hond zo goed mogelijk te verzorgen, maar kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor ziekte, verwonding of overlijden van je hond.

Updates & social media

Tijdens het proefdraaien houden we je persoonlijk op de hoogte over het wel en wee van het verblijf, met foto’s en filmpjes via what’s app, sms of email. Van de overige logeer- en speelpartijen plaatsen we geregeld updates op facebook en instagram.

 

Mocht je niet willen dat jouw hond op onze social mediakanalen in beeld is, laat het ons van te voren weten, dan houden we daar rekening mee. Sowieso noemen we hooguit de voornaam van de hond en geen achternaam of naam van het baasje.

Reserveren dagopvang

Reserveren kan uitsluitend door te mailen naar opvang@doggywonderland.nl

Algemene voorwaarden

Verder gelden de algemene voorwaarden van branchevereniging Dibevo. Bij strijdigheid van de huisregels van Doggywonderland en de algemene voorwaarden van Dibevo, prevaleren de huisregels van Doggywonderland.

Door te reserveren bij Doggywonderland ga je akkoord met onze huisregels, met de algemene voorwaarden en met ons privacybeleid